Ik vind het vaak leuk om te experimenteren met eten in de keuken, of het nou bakken of koken is. Afgelopen weekend hadden we nog bladerdeeg in de vriezer liggen en 2 appels, dat worden appelflappen dacht ik. Maar 2 appels was wel een beetje weinig voor 14 appelflappen. Daarom heb ik een mengsel gemaakt van peer, appel, honing, sinaasappelsap, sinaasappelschil en gecrunchte amandelen. In de foto's hieronder kun je het proces van de appel-peer flappen volgen.
Wat heb ik nodig?
- 2 appels
- 1 peer
- 3 el honing
- 1 sinaasappel
- 50 g amandelen
- suiker
- kaneel
- bladerdeeg
- 2 eieren
Hoe maak ik ze?
Eerst de appel en peer in kleine blokjes snijden. (Ik heb uiteindelijk 1 peer gebruikt) |
De amandelen heb ik fijn gesneden tot kleine stukjes. |
Dit is het mengsel voor in de appelflappen (honing, kaneel, suiker, sinaasappelschil/sap) |
Dan de bladerdeeg bestrijken met eigeel. |
Vervolgens leg ik een beetje van het mengsel op het bladerdeeg en vouw ik hem dubbel, de randjes even goed aanduwen. |
Ik maak met een vork altijd nog deze figuurtjes in het bladerdeeg (komt door een Disney film van vroeger hihi) |
Dan bestrijk ik de bovenkant van de appel-peer flapjes ook nog met eigeel en strooi ik er nog wat kaneel en suiker overheen. |
Dan op 180 graden de oven in en ongeveer een kwartier, ik hou het altijd zelf een beetje in de gaten op gevoel;) |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten